Burn-out / werkstress

Omgaan met (werk)stress 

Wanneer u stress-, vermoeidheids- of burn-out klachten heeft, dan verbrandt uw lichaam in rust vooral suiker in plaats van vet. Hierdoor heeft u geen energie meer als u in actie moet komen. Een verkeerde ademhaling door te veel prikkels, piekeren en aanhoudende geestelijke (werk)druk kan de veroorzaker zijn. Door aanhoudende stress komt uw lichaam als het ware in een permanente vecht- of vluchthouding te staan. U kunt niet meer goed functioneren. 

Hoe herkent u een burn-out?

 • U voelt zich uitgeput en overbelast;
 • Een beperkte inspanning kan al leiden tot lichamelijke en geestelijke vermoeidheid;
 • U bent prikkelbaar;
 • U kunt zich moeilijk ontspannen en voelt een bepaalde rusteloosheid;
 • Concentreren en plannen & organiseren vindt u lastig;
 • U heeft last van aspecifieke of lichamelijke klachten.

Wanneer (een deel van) de bovenstaande kenmerken op u van toepassing zijn, dan kan het zo zijn dat u te maken heeft met een burn-out. Helaas gaat een burn-out niet vanzelf over en is behandeling nodig.

Onze aanpak

Onze aanpak is erop gericht om u in de praktijk beter te laten omgaan met moeilijke situaties en stress. Wij hanteren een holistische benadering (lichaam en geest). Deze benadering leidt zowel lichamelijk als mentaal tot bewezen positieve effecten binnen afzienbare tijd: een betere lichamelijke en geestelijke conditie, meer energie en meer zelfinzicht. Daarnaast ook tot een beter gevoel door een toename van de zogenaamde 'feel good stofjes' in het lichaam zoals endorfine, serotonine en testosteron. 

Wij vinden het belangrijk om de regie, indien mogelijk, zoveel mogelijk bij uzelf te laten. Naast face-to-face contact maken wij gebruik van online ondersteuning. Onze aanpak is erop gericht om in een zo kort mogelijke tijd een zo groot mogelijk effect op het emotionele deel van uw brein te realiseren. 

Het traject

 • Het traject start met oprechte aandacht voor u en uw vraag. Wie bent u en wat is er aan de hand?
 • We brengen de conditie van het lichaam in beeld. Met de Energy Control Methode stellen we vast of er sprake is van een verkeerde ademhaling. 
 • We stellen samen met u de doelen vast die u wilt bereiken met het traject en wat daarvoor nodig is. De interventies kunnen gericht zijn op:

         - het bevorderen van het inzicht in het eigen gedrag, gedachten en gevoelens
         - bewegen
         - ademhaling
         - voeding
         - ontspanning
         - het opheffen van energieblokkades
         - het inzetten van technieken om oude patronen te doorbreken

 • Gedurende het traject monitoren we de voortgang zowel middels persoonlijk contact als digitaal. 
  Een traject beslaat gemiddeld 16 tot 20 sessies.
 • U kunt bij ons binnen vijf werkdagen terecht voor een eerste intake.  

Re-integratie na burn-out

Om te kunnen starten met uw re-integratie, moet u gedurende enkele weken 2 à 3 uur achter elkaar in staat zijn om dingen te doen (zonder pauze en terugval achteraf). Tijdens het traject bekijken we samen of en zo ja vanaf welk moment het starten van uw re-integratietraject realistisch is.